Eigen innovatieve geneesmiddelen

De eigen innovatieve geneesmiddelen van Teva maken een groot verschil in het leven van mensen. We benutten onze grootschalige werking, wetenschappelijke middelen en internationale leiderspositie optimaal om geneesmiddelen te ontwikkelen en te produceren die zijn afgestemd op de behoeften van de patiënt. Alleen de hoogste kwaliteitsnormen worden toegepast om het welzijn van de patiënten te garanderen. Terwijl onze activiteiten verder uitbreiden, blijven we nieuwe domeinen en boeiende platformen verkennen op zoek naar nieuwe geneesmiddelen die uw levenskwaliteit kunnen verbeteren.

Central Nervous system (CNS)

Teva brengt onder meer geneesmiddelen voor het centrale zenuwstelsel op de markt, zoals Copaxone® (injectie met glatirameracetaat), de meest verkochte behandeling ter wereld voor relapsing-remitting multiple sclerose (RRMS), en Azilect® (rasagilinetabletten), een behandeling voor de ziekte van Parkinson.

Multiple sclerose (MS) is in België de meest voorkomende chronische neurologische aandoening bij jonge mensen. MS is een auto-immuun aandoening waarbij het immuunsysteem het lichaamseigen myeline aantast. Myeline is een eiwit dat zich rond de hersencellen van het zenuwstelsel bevindt en dat voor een snelle geleiding van zenuwimpulsen zorgt. Het resultaat van deze auto-immuun reactie op myeline is de vorming van ontstekingen in de hersenen en het ruggenmerg. De meest voorkomende vorm van MS wordt gekenmerkt door het optreden van perioden van opstoten afgewisseld met perioden van herstel (RRMS).

Copaxone® is een mengeling van kleine stukjes eiwitten, peptiden die sterk op myeline lijken. Als ze elke dag onderhuids ingespoten worden, maken ze het immuunsysteem in zekere mate tolerant voor myeline en verminderen ze op die manier de frequentie van de opstoten. Copaxone® is dus een geneesmiddel dat invloed heeft op de manier waarop het immuunsysteem van uw lichaam werkt, het wordt geclassificeerd als een immunomodulerend geneesmiddel.

Oncologie & hematologie

Teva Pharma Belgium heeft sinds kort een strategische wending genomen om, naast de generieke geneesmiddelen, een  uitgebreid productportfolio  met innovatieve geneesmiddelen aan te bieden. In dat gebied is Cephalon een belangrijke aanvulling en meerwaarde voor Teva Cephalon Benelux is voornamelijk  actief in de oncologie en hematologie.

De portfolio van Cephalon geneesmiddelen:

  • Myocet® voor de behandeling van gemetastaseerd borstkanker
  • Abelcet® voor systemische schimmelinfecties bij immuno-gecompromitteerde patiënten
  • Targretin® voor de behandeling van cutane T-cel lymfomen, een gevorderde vorm van huidkanker
  • Trisenox® voor de behandeling van recidiverende/refractaire acute promyelocytaire leukemie (APL)
  • Gabitril® voor de behandeling van partiële epilepsie

Respiratoire aandoeningen

De kwalitatief hoogstaande behandelopties van Teva voor mensen met ademhalingsaandoeningen spelen in op de voorkeuren van patiënten en verbeteren het gebruiksgemak. In dit gamma zitten de QVAR®, ProAir® en Easi-Breathe® geneesmiddelen.

Women’s health

Teva zet zich in om het leven van vrouwen beter en gezonder te maken en hun levensduur te verlengen. We ontwikkelen doeltreffende geneesmiddelen, producten en interventionele medische behandelingen waaruit vrouwen gedurende hun hele levenscyclus voordeel kunnen halen. Zo is Zoély®, een monofasische pil met natuurlijk oestrogeen in januari 2012 op de Belgische markt gekomen.

Biosimilars

Teva probeert de toegang tot levensreddende bio-technologische behandelingen te verbeteren, zodat ze voor mensen overal ter wereld beschikbaar en bereikbaar zijn. TevaGrastim® is momenteel voor België het belangrijkste geneesmiddelmaar in de toekomst zullen er door Teva België nog biosimilars geïntroduceerd worden.