Teva wereldwijd

Europa

Teva Pharmaceuticals Europe B.V. is de Europese commerciële arm van Teva Pharmaceutical Industries en is verantwoordelijk voor de tweede grootste markt binnen Teva, goed voor 25% van de $13,9 miljard die het bedrijf in 2009 aan omzet noteerde. Met 13.000 werknemers in 27 lidstaten van de Europese Unie, plus Noorwegen en Zwitserland is Teva na de aankoop van Ratiopharm (link naar persbericht) nu het grootste bedrijf in generieke geneesmiddelen in Europa. De hoofdzetel bevindt zich in Nederland. Teva Europa specialiseert zich in de ontwikkeling, productie en lancering van een breed gamma generieke en innovatieve geneesmiddelen, biogenerieke medicijnen en actieve farmaceutische ingrediënten (API).

Amerika

Teva Noord-Amerika stelt meer dan 6.000 werknemers tewerk op verscheidene sites in de VS, Canada en Puerto Rico.

Een op de zes voorgeschreven geneesmiddelen in de VS en een op de zeven in Canada is een product van Teva. Het filiaal in Latijns-Amerika brengt een breed productportfolio op de markt in heel wat landen in die regio. De grootste markten daar zijn Brazilië, Mexico, Venezuela, Colombia en Argentinië. De geneesmiddelen worden voornamelijk geproduceerd in de productiefaciliteiten van de Teva-groep in Mexico, Chili, Argentinië en Peru.

Azië

Teva Azië is verantwoordelijk voor de commerciële en verkoopsactiviteiten in Japan, China, India en andere Aziatische landen.

Europe / Middle-East /Africa(EMIA)

EMIA is een nieuwe divisie binnen Teva, die alle commerciële activiteiten in Oost-Europa, Israël, het Midden-Oosten en Afrika coördineert. Het hoofdkantoor bevindt zich in Israël en vertegenwoordigers werken verspreid over de regio. Ze kijken toe op alle activiteiten, waaronder marketing, registratie, logistiek en distributie. De medewerkers van EMIA zetten zich in voor productieve, duurzame relaties met de lokale overheden en streven naar een permanente rendabele groei in elke markt.

Lokale websites

Voor een overzicht van alle nationale websites, surf naar onze corporate website www.tevapharm.com.