Generieke geneesmiddelen

Betaalbare en toegankelijke behandelingsopties voor patiënten en gezondheidszorgverleners.

Voor wat betreft de generische en OTC producten is onze prioriteit in België sinds 1 april 2019 het verkoop en de marketing ervan via een vertrouwde derde partij. Voor al uw vragen over de bestelling en de levering van deze producten, kunt u ons bereiken door middel van het contact formulier voor de klantendienst.

Als de meest toonaangevende leverancier van generieke geneesmiddelen wereldwijd begrijpt Teva Pharmaceuticals het belang van het maken van veilige, kwaliteitsvolle medicijnen die toegankelijk en betaalbaar zijn. We geloven we dat eenieder van ons toegang moet hebben tot kwaliteitsmedicijnen die ziekte helpen beheersen, infecties bestrijden of gewoon de algemene gezondheid verbeteren.

Ongeveer 200 miljoen mensen wereldwijd nemen elke dag een van onze geneesmiddelen 01. In de Verenigde Staten, waar Teva het leidende generieke farmaceutische bedrijf is,wordt een van elke negen recepten vervuld door een Teva-product 02. In het Verenigd Koninkrijk is dat een van elke zes 03 en in Canada is dat eveneens een van elke zes 04. Daarnaast bevatten veel door andere bedrijven gemaakte geneesmiddelen op recept actieve farmaceutische ingrediënten die door Teva worden geproduceerd.

Met generieke producten betalen patiënten meestal minder terwijl ze hetzelfde geneesmiddel krijgen dan met het merknaamproduct dat door hun artsen werd voorgeschreven. Generieke geneesmiddelen kosten gemiddeld 80-85% minder dan merknaamgeneesmiddelen 05.

De generieke producten van Teva ondersteunen gezondheidszorgsystemen. Patiënten en gezondheidszorgverleners bespaarden in de voorbije tien jaar honderden miljarden dollars door te kiezen voor Teva’s generieke geneesmiddelen op recept in plaats van voor duurdere merken 05.

Onze wereldwijde aanwezigheid is essentieel om ervoor te zorgen dat onze patiënten toegang hebben tot onze geneesmiddelen. Teva heeft de grootste toeleveringsketen dan gelijk welk farmaceutisch bedrijf en ons netwerk van 43.000 werknemers en 70 wereldwijde productielocaties werken rond de klok om ervoor te zorgen dat onze geneesmiddelen patiënten in meer dan 60 landen op zes continenten bereiken 06. Elk uur is er een vliegtuig in de lucht, een schip op de zee of een vrachtwagen onderweg dat/die Teva’s generieke geneesmiddelen levert aan apotheken en ziekenhuizen over de hele wereld.

We streven ernaar om kwaliteitsvolle, betaalbare geneesmiddelen te maken voor meer mensen in meer plaatsen over de hele wereld. Onze wetenschappers ontwikkelen momenteel meer dan 800 generieke geneesmiddelen 07 die erop gericht zijn de toegang te verhogen tot behandelingen die de gezondheid van de patiënten kunnen verbeteren en gezondheidszorgverleners miljarden kunnen besparen. Teva blijft streven naar een gezondere wereld.


Voetnoten

 1. Back to contents.

  Internal analyses conducted by Global Insights, Access & Technologies estimating number of Teva consumers. Ref 1 d.d. augustus 2016; Ref 2 d.d. april 2019

 2. Back to contents.

  Gebaseerd op IQVIA NPA - Generic Trx by Corp – MAT maart 2019

 3. Back to contents.

  Gegevens beschikbaar op verzoek: UKMED180180 vCertification 1.2 DOF 148a 1 in 6 voorschriftpakketten

 4. Back to contents.

  IQVIA-bron CDH Compuscript MAT 2019.04

 5. Back to contents.

  MGA Economic Impact Study gedateerd juni 2017

 6. Back to contents.

  Association for Accessible Medicines 2019 Generic Drug and Biosimilars Access & Savings in the U.S. Report: https://accessiblemeds.org/resources/blog/2019-generic-drug-and-biosimilars-access-savings-us-report

 7. Back to contents.

  Gegevensbron: Global Generic R&D Pipeline as of June 2019

Deel dit artikel: