Skip to main content

Onze geschiedenis

De wereld hoogkwalitatieve geneesmiddelen bezorgen sinds 1901

Het bedrijf dat vandaag bekend staat als Teva, begon in 1901 als een klein bedrijf in Jeruzalem. Teva is sindsdien wereldwijd aanzienlijk gegroeid en is momenteel een wereldleider in generieke en gespecialiseerde geneesmiddelen.

Ons leidende positie is gevormd door onze mensen en cultuur, en is trouw gebleven aan ons bescheiden begin. Sinds Teva werd opgericht, is ons leiderschap gekenmerkt door vasthoudendheid, ondernemersgeest en een ambitie om het leven van mensen te verbeteren.

Het bedrijf dat vandaag bekend staat als Teva, begon in 1901 als een klein bedrijf in Jeruzalem. Het jonge bedrijf, vernoemd naar haar apotheker-oprichters, Salomon, Levin en Elstein Ltd., zorgde voor de distributie van geïmporteerde geneesmiddelen in de hele regio met behulp van karavanen met muilezels en kamelen.

In de loop van de daaropvolgende decennia werd de groei van het bedrijf aangedreven omdat de vraag naar lokaal geproduceerde geneesmiddelen groeide. In 1976 werd het bedrijf omgedoopt tot Teva (het Hebreeuws woord voor “natuur”) Pharmaceutical Industries Ltd. 

Teva groeide aanzienlijk over de hele wereld door talrijke succesvolle overnames die onze expertise in innovatieve en generieke geneesmiddelen hebben geïntegreerd en verbeterd, en ook nieuwe therapeutische gebieden en markten aanboorden. Vandaag behoort Teva wereldwijd tot de top 15 farmaceutische bedrijven - het is een wereldleider in generieke en gespecialiseerde geneesmiddelen.

Kom meer te weten over Teva’s geschiedenis

Voetnoten

Ref: Teva annual report filing 2018.

Deel dit artikel: